Tanksystemen

Op zoek naar een tankstation voor elke druppel brandstof? Dat kan eenvoudiger, mobieler en vooral voordeliger – met tanksystemen voor bedrijven en bouwplaatsen. Of het nu gaat om dieseltanks, opslagtanks of mobiele tanksystemen, met een vulvolume tot 2.500 liter voor de brandstofvoorziening van uw bedrijf komt u nooit meer zonder brandstof te zitten. Lees verder om erachter te komen hoe dit precies werkt en waar u rekening mee moet houden.

In de categorie Tanksystemen bieden wij u producten van de volgende merken aan: CEMO, PRESSOL.

Uw filters
    Merk
    Hoogte [mm]
    270
    270
    1910
    1910
    -
    Inhoud [L]
    95
    95
    2500
    2500
    -
    Uitrusting
    Materiaal
    Eigenschap
    Brutoprijs
    Nettoprijs
    Producttype
    Relevant
    Aantal artikelen: 32

    Tanksystemen: gooi maar vol!



    Op het laatst wanneer uw voertuigen en machines kilometers ver van een tankstation in gebruik zijn, lonen dieseltanks, opslagtanks en mobiele tanksystemen zich voor uw bedrijf. Maar zelfs daarvoor al. Uw werknemers kunnen immers op elk moment zeggen: ’Gooi maar vol!’



    Wat kenmerkt tanksystemen?



    Diesel-, benzine- en stookolietanksystemen voor bedrijven zijn het mobiele, compacte alternatief voor tankstations. Ze zijn vergelijkbaar met een typische benzinepomp en bieden een opslagtank voor brandstoffen, een pomp en een tappistool om te tanken. In tegenstelling tot een typische tankzuil komen dieseltanks en dergelijke naar het voertuig, en niet andersom. Hierdoor kunt u uw wagens in het veld, op de bouwplaats of op het werk bijtanken zonder ergens heen te hoeven rijden.



    Wat is het verschil tussen tanksystemen en opslagtanks?



    In overeenstemming met de categorisering van brandstoffen als gevaarlijke of op zijn minst veiligheidsrelevante stoffen is het assortiment opslagtanks onderverdeeld volgens de volgende criteria:



    • Goedgekeurde media (benzine vs. diesel vs. AUS 32)

    • Toestemming voor intern en/of extern transport

    • Geschikt voor binnen en/of buiten

    • Tankgrootte en tankformaat

    • Pomptype (handpomp, elektrische pomp, membraanpomp enz.)

    • Verplaatsbaarheid (vatenwagen met pomp, vorkkokers, draaggrepen, bandgeleidingen enz.)


    Waar moet ik op letten bij het werken met mobiele tanksystemen?



    Opslagtanks en tanksystemen voor brandstoffen en bedrijfsstoffen maken niet voor niets deel uit van het hanteren van gevaarlijke stoffen. Bij het gebruik ervan moeten tal van voorschriften en instructies in acht worden genomen:


    1. De bepalingen van onder andere de internationale overeenkomst betreffende het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg (ADR) zijn van toepassing op bedrijfsextern transport. ADR-goedkeuring is niet vereist voor bepaalde AUS-32-tanksystemen.


    2. Uw werknemers hebben geen rijbewijs voor gevaarlijke goederen nodig zolang het tanksysteem een maximale capaciteit heeft van 1.000 liter voor dieseltanks of 333 liter voor benzinetanks. De ADR bepaalt echter onder andere dat er een brandblusser aan boord moet zijn en dat de tank volledig en leesbaar moet zijn geëtiketteerd.


    Naast de internationaal geldende ADR kunnen er andere landspecifieke voorschriften zijn.



    Houd hier ook rekening mee: De functionaliteit en algemene staat van de tanksystemen moeten elke 2,5 jaar door deskundigen worden gecontroleerd en vastgelegd, en elke vijf jaar moet er een inspectie worden uitgevoerd. Bij het vullen en overhevelen van de tanksystemen is het essentieel om geschikte producten voor lekkagebeheer te gebruiken – er moeten altijd absorptiemiddelen zoals absorptiedoeken of een lekkage-noodpakket worden meegenomen.



    Lees ook onze informatie over de opslag van gevaarlijke stoffen volgens de voorschriften. Vragen kunnen het beste persoonlijk worden beantwoord. Neem daarvoor gewoon contact met ons op.